GOED ETEN,
GOEDE VRIENDEN

De 11 chefs zijn door de jaren heen goede vrienden geworden en dit merk je ook tijdens de bijeenkomsten.


Matthias Speybrouck

Va et Vient

Matthias Speybrouck opende in 2014 ‘Va et Vient’. Toen al had hij een indrukwekkend cv op zak. Hij werkte onder meer samen met Piet Huysentruyt in ‘Le lutin Gourmand’, met Sergio Herman in ‘Oud Sluis’, en met Kobe Desramaults in ‘In de Wulf‘ en 'De Vitrine’. De keuken van Va et Vient was al te proeven van Tomorrowland tot in Beijing.

Félix Francois

Het Vliegend Tapijt

Felix Francois leerde de kneepjes van het vak in “La Duree” en “Het Oud Konijntje”. Felix en Nel zijn sinds 2011 de tweede generatie in ‘Het Vliegend Tapijt’ nadat de ouders van Felix deze bistro openden in 1985. De bistrokeuken van toen hebben ze langzaam aangepast en verfijnd naar hun eigen smaak en creativiteit. De losse sfeer is gebleven en de inrichting is een knipoog naar de bruine kroeg van toen.

Bas Ghyselen

ViEr

Kortrijk heeft er een opwindend restaurant bij, op een verrassende en historische locatie in Kortrijk. Met het restaurant Vier, gelegen in de kloostergang van de voormalige Sint-Vincentiuskliniek, wilt Bas Ghyselen gezellig en intiem tafelen bereiken. Hij is een oud-leerling van de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en de Hotelschool van Namen. Door de jaren heen sprokkelde hij ervaring in tal van gerenommeerde restaurant. Hij laat zich altijd drijven en inspireren door zijn passie.

Thijs Clinckemaillie

Hula

Thijs Clinckemaillie is een geboren en getogen Heulenaar en uitbater van HULA. De horeca heeft voor Thijs maar weinig geheimen, door zijn culinaire opleiding aan Hotelschool Spermalie te Brugge en meer dan 10 jaar ervaring in het vak in sterrenrestaurants als Hof van Cleve, Maison Pic, Seagrill, L Ecailler du Palais Royal en bij Piet Huysentruyt.

Karel Callebert

Walle 111

Walle111, vernoemd naar het adres van het restaurant, is een mooi eethuis in Kortrijk met een gestileerde inrichting. Karel en Herlinde Callebert trotseren al meer dan 20 jaar de horeca business. Walle111 biedt hun klanten een beperkt maar bijzonder lekker aanbod. Je eet er verse, degelijke producten in een aangenaam kader. Tijdens de zomerperiode kan je ook hun foodtruck spotten op meerdere festivals en evenementen.

Dirkjan Decock

Taste and Colours

Dirkjan Decock is een culinaire duizendpoot. Nadat hij gewerkt had in restaurants in binnen- en buitenland, was hij actief als prive kok. Vanuit die ervaring startte Dirkjan met receptontwikkeling en het opzetten van foodconcepten, hij houdt van pure en originele smaken. Zijn restaurant Taste and Colours kreeg 15 op 20 van GaultMillau.

Sébastien Ververken

Vol-ver

Sébastien Ververken startte samen met zijn vrouw het landelijk gelegen restaurant Vol-Ver in Marke. In de gedeeltelijk open keuken worden verfijnde gerechten gecreëerd met dagverse producten. Sébastien volgde een hotelopleiding in Hotelschool Ter Duinen, Koksijde en liep stage in ’t Convent in Reninge. Alsof dat nog niet impressionant genoeg was, deed hij ook nog ervaring op in topzaken als De Karmeliet, Comme Chez Soi, Pierre Gagnaire en het Hof van Cleve.

Ludovic Ghyselen

Argendael

Ludovic Ghyselen volgde de algemene hotelopleiding in het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk en heeft ondertussen al ruim 20 jaar ervaring in diverse horecazaken in de regio. In zijn restaurant Argendael kiest hij zo veel mogelijk voor lokale producten.

Martijn Defauw

Rebelle

In toprestaurant Rebelle kan je lekker eten aan een eerlijke prijs. Chef Kok en jong talent Martijn Defauw startte een jaar geleden met zijn vriendin, Tessa D’haene, dit gastronomisch pareltje in het oudste huis van Marke. Na amper een jaar geleden gestart te zijn, staan zij met Rebelle op de internationale culinaire ranking The Best Chef Top 300. Martijn zijn kookstijl is bruut en tegelijk verfijnd; vandaar de vrouwelijke naam ‘Rebelle’. De keuken is zowel streekgebonden als internationaal getint.

Frederik Desmet

Oud Walle

Restaurant Oud Walle ontvangt zijn gasten in een charmant en gezellig oud herenhuis in het hartje van de stad. Chef Frederik Desmet botviert er zijn creativiteit en put uit een ruime ervaring om met dagverse producten lichte, hedendaagse gerechten te bereiden. Ober Thomas Naessens helpt de klanten graag bij de keuze van een passende wijn.

Klaas Lauwers

Messeyne

Klaas Lauwers is reeds een decennium de Chef van restaurant Messeyne gelegen in Kortrijk. Hij perfectioneerde zijn signatuur bij Hof van Cleve en Marcus. In zijn restaurant serveert hij seizoensgebonden gerechten waaruit zijn voorliefde voor de moderne Franse keuken spreekt. Klaas haalt een prachtige score van 14 op 20 in de culinaire gids van Gault Millau. Restaurant Messeyne is een gevestigde waarde in de omgeving en de perfecte plaats voor een geslaagd feest, intiem diner of succesvolle zakenlunch.
Café Paté vzw – BTW BE 0685.371.811 – Pottelberg 189, 8510 Kortrijk